Maasstad Faunabeheer, Tel: +31(0) 611 06 11 10
Voor vrijblijvend advies, neem contact op! +31(0) 6 11 06 11 10
Bijen bestrijden

Bijen Bestrijden

De honingbij (Apis mellifera)

Honingbijen behoren, samen met de hommels, wespen en mieren, tot de vliesvleugelige insecten. Net als de hommels en mieren en een aantal wespensoorten, zijn bijen sociale insecten. Zij leven in kolonies. Het onderscheid tussen bijen, hommels en wespen
is niet voor iedereen altijd even duidelijk. De meestal donker gekleurde, dikke, behaarde zoemers zijn hommels. Wespen zijn overwegend geel met een zwarte tekening op het slanke, onbehaarde achterlijf en zijn herkenbaar aan de duidelijk zichtbare ‘wespentaille’.
Ze komen vooral in de nazomer in grote aantallen voor en zijn tijdens hun zoektocht op zoek naar alles wat zoet is. Bijen zijn kleiner dan hommels, ook donker gekleurd, soms met lichtere strepen, licht behaard en vrij schuw. Zo lang zij voedsel in de bloemen kunnen vinden, komen zij niet op zoetigheid af, maar beperken zich tot bloemen.

Het bijenvolk

In de zomer bestaat een gezond bijenvolk uit één koningin, dertigduizend tot zestigduizend vrouwelijke werkbijen en enkele honderden mannelijke darren. De koningin legt vanaf december tot oktober eitjes. In het hoogseizoen tot wel zestienhonderd eitjes per dag. Als woning is elke holte vanaf ongeveer dertig liter of meer geschikt. De bijen bouwen daarin zelf raten. Het nest zal in het voorjaar fors groeien. Omstreeks de maand mei is het nest zo groot dat de werksters nieuwe koninginnen aanmaken. Als er een nieuwe koningin wordt geboren, zal de oude koningin met de helft van het volk weg vliegen en opzoek gaan naar een nieuwe woning. Dit wordt een bijenzwerm genoemd.
Het nut van de honingbij

Bij het verzamelen van nectar en stuifmeel vliegt de bij van bloem naar bloem. Een deel van het stuifmeel blijft hierbij aan het behaarde lichaam en de pootjes kleven en zorgt voor de bestuiving van een volgende bloem.
Doordat bijen ‘bloemvast’ zijn, ze vliegen op de bloemen van één plantensoort zolang daar voedsel te halen is. De toegevoegde waarde van land- en tuinbouwgewassen als gevolg van de bestuiving door honingbijen wordt geschat op ongeveer 18 miljoen Euro per jaar. De honingopbrengst vertegenwoordigt een waarde van 4,5 miljoen Euro.

Bijenzwerm bestrijden

Onze imkers zullen de bijenzwerm vakkundig verwijderen. De bijenzwerm wordt in een bijenkast geplaatst. De bijenzwerm zal op een bijenstand een nieuwe plaats krijgen.

Een bijenvolk verwijderen kost €65,- incl. btw all-in. Er zijn geen extra kosten. Sterker nog wij geven één seizoen garantie!

Insecten
Insecten

Gelukkig hebben we bij Maasstad Faunabeheer genoeg middelen voor de bestrijding van onder andere bijen, wespen en hommels.

Zoogdieren
Zoogdieren

Bij Maasstad Faunabeheer weten wij raad bij de bestrijding van onder andere konijnen, ratten, muizen en mollen.

Stuur ons een WhatsApp Bel direct
× Hoe kunnen we je helpen?